Heb je een havo-advies gekregen? Dan zit je bij ons helemaal goed! Havo staat voor hoger algemeen voortgezet onderwijs. Je leert er wat je moet weten om daarna naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) te kunnen gaan. De havo duurt vijf jaar.
De onderbouw
In het eerste leerjaar volg je vakken die je al kent van de basisschool zoals Nederlands (taal), Engels, wiskunde en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en tekenen. Daarnaast krijg je ook een paar nieuwe vakken zoals Duits en Frans. In de tweede klas krijg je ook NASK. NASK bestaat uit natuurkunde en scheikunde. Daar doe je bijvoorbeeld proefjes. In het derde jaar krijg je ook het vak economie. Op de havo bieden we in de onderbouw de keuzeprogramma’s Kunst & Cultuur en Technasium aan. Volg je het reguliere keuzeprogramma? Dan krijg je Sport & Lifestyle en 4M als vakken.
Alle leerlingen volgen een basislessentabel van 28 lesuren en hebben daarnaast 4 uur voor het keuzeprogramma. Voor alle vakken zijn er daarnaast maatwerkuren waarin je extra uitleg kan krijgen in kleine groepjes.
De bovenbouw
In de derde klas van de havo kies je een vakkenpakket (een profiel): dat is een combinatie van vakken die in een bepaalde studierichting liggen. Het kiezen van een vakkenpakket en een vervolgopleiding is niet altijd makkelijk. Je wordt daarbij begeleid door de decaan en je gaat aan de slag met Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). In havo 4 en 5 ga je volop aan de slag met de voorbereiding op je vervolgopleiding. Na vijf jaar hard werken leg je het examen af. Heb je voldoende punten gehaald? Dan heb je je diploma behaald! Met je diploma kun je doorstromen naar het hbo. Ook is er de mogelijkheid om door te stromen naar het vwo. Dat kan ook op onze locatie!
Profielen
- Cultuur en Maatschappij
- Economie en Maatschappij
- Natuur en Gezondheid
- Natuur en Techniek
Alle profielen bestaan uit een gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen hetzelfde), een profieldeel met vakken die aansluiten op het gekozen profiel en een vrij deel.